lauantai 1. elokuuta 2009

eläintarha


Käytiin kesäretkellä Korkeasaaressa. Päivä oli kiva, aurinko paistoi ja eläimet olivat söpöjä.
Jäin vain ihmettelemään pariakin tapausta. Ensimmäinen tapahtui tiikerien luona. Tiikeri nukkui ihan häkin reunassa ja eräs äiti pyysi lastaan katsomaan lähempää nukkuvaa tiikeriä. Lapsi pelkäsi ja kroppa täristen käveli lähemmäksi aidan reunaa. Äiti nauroi lapselleen, otti kädestä kiinni ja veti lähemmäksi. Siinä vaiheessa lapsi alkoi huutamaan minkä keuhkoistaan lähti, rimpuili irti ja itki aivan hysteerisenä. Äiti vain nauroi.
Toinen tapahtui vessassa. Lapsi oli ihan innoissaan eikä malttanut pissata. Mitä äiti teki? No huuti naama punaisena lapselleen, että nyt istut siinä potalla kunnes pissa tulee! Itse en ole äiti, joten en tiedä äitiydestä mitään. Ehkä äiti oli väsynyt ja kyllästynyt tai mitä lie. Säälitti vain se lapsi kun se istui potalla, kyyneleet valui ja mumisi, että ei pissata.

1 kommentti:

  1. Eläintarhoissa on tosiaan mukava käydä aikuisenakin! Kävimme keväällä miehen kanssa Ähtärissä katsomassa pikkukarhuja ja nyt pitäisi lähteä uudelleen, kun sinne on tullut lumileopardinpoikasia.

    En minäkään osaa varmaan sanoa kovin paljon lastenkasvatuksesta, kun omia ei ole, mutta ikäviltä kuulostavat nuo kuvaamasi tilanteet. Kurjaa vielä, että lapsi voi pahimmillaan muistaa ne loppuelämänsä.

    VastaaPoista